Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147 или Ауди A3

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от mihailradoslavov Покажи съобщение
    Вечната борба в този клас...
    Дали съм заблуден да искам 147 какво да правя да предпочета здравината на а3 или да скоча в дивото с 147.
    Занм че сигурно има поне 10 теми по този въпрос, това ми е пределно ясно и доста от тях изчетох, но повече от 70 % бяга гаргара и нищо конкретно не се казваше ... а и бяха доста старички от порядъка на 1 година.
    Та въпроса ми е следния искам да си купя 147 като година екстри и цена ми допада ... но какво ще правим после ... у мое село (форума на ауди) ме плашат с космически цени за поддръжка, чупела се била на 100 километра, горяла като за световно и окачването било консуматив ... свещите се сменяли на всяко зареждане на резервоара и били 500 лева и т.н. и т.н. От написаното по горе нещата са преувеличени, но в общи линии ви е ясно за какво говоря ...

Питах "Аудитата" казаха ми че А3 ми траа на мене ... тва 147 било много скъп автомобил и за 2 години ставал на гроб

Иначе това към което съм се насочил е 1.6 ТС ... 2 вратички, кожа, борд ... кво ми трябва повече

Леле колко лафове в 2 изречения
    Я ги питай какво мислят за JTD и какво за TDI

п.с. Явно моята Алфа е към своя си край, скоро направи 2 години ...
    sigpic

Comment

хахахахаха това за Андженила Джоли ... да не го чува мойта, че и без друго ми мрънка че съм мислел повече за колата ...
      а скорости 200 са далеч , далеч над това което карам аз ...
      с б4-та един път съм удрял 183 по километраж и 175 на ГПС и то за да видя как ваърви на ГАЗ и ме достраша, защото знам в какво състояние са пътищата в България ... и намалих
      Така че повече от 120-130 не карам
      Интересува ме тук има ли купува/продава да се поогледам в някоя кола ?

Comment

Колегите са те насочили и обяснили точно.
        147 при всички положения е по,по,по.
        Така че ,мисля че си взел вече решението Алфа(правилното).Не ти го казвам това защото съм Алфист,а защото и доста коли съм правил,и все пак правя съпоставка.
        А колко ще ти завиждат и ще се заглеждат по нея,си нямаш и на представа .
        Поздрави.
        Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
        Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

И аз ще ти препоръчам Дизелака ,върви многооо повече отколкото изглежда
          Аз лично съм с 1,9 115 и са ми достатъчни ,но ако искаш малко повече тръпка 16в е твоя мотор със 140 коня,тук освен на вървене и на звук са го докарали.
          Предполагам че ще ти липсва Багажника на Б4,тук ще си само с 280 литра,но от друга страна си с 5та врата и спокойно може да натовариш и хладилник(разбира се борда е доста висок)

Малко преди да си взема 147цата ,мой роднина си купи А3 1,6,дотогава само се бях возил и гледал такива на Картинка,след като го взе прекарах известно време с този автомобил и мога да кажа ,че нищо не ме грабва във този автомобил и с почти нищо не превъзхожда 147цата.
          Моята не я давам дори за новия модел ,макар че ми липсват разни екстри като кожа,Подлакътник,климатроник и автопилот
          Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

147 жтд ДА!бензинова и то 1.6...изобщо не си помисляй
            Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

ето ти една 147-ца от твоя район http://cars.bg/u57711
              винаги можеш да прескочиш и да погледнеш

Comment

е то тука са навигации (тя в БГ работи ли?) ... работи аз държа само на борд комп и на кожа с подлакътник !
                мулти функционалния волан също ми харесва, но и без него мисля че мога да изкарам

Comment

Има дискове с карти на БГ, спокойно. Само че, тази машинка си похарчва (карал съм точно такава месец-два, нещо като служебна), и ще ти се наложи да я скапеш с газова уредба по финансови причини (мисля така защото сам попита по-нагоре как им понася газта на Алфите), и ще изгубиш и без това скромният си багажник. Намери си 1,9 JTD, няма да съжаляваш.
                  Giulietta 1,6 JTDm 2013
                  156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Както и други колеги намекнаха,огледай се за някое JTD.Ще е по-удачния вариант,тъй като гледам,че търсиш икономия.Да си вземеш бегачка и да я караш на газ не е по моя вкус,а и дизелчето скрива шайбата на много бабаити.
                    Относно поддръжката,цените са съизмерими с това,което даваш и сега.Просто търкалям и една А6 и мога да сравня.
                    Ако дойдеш на срещите в Плевен,никой няма да те гледа накриво и предполагам,че може да събереш полезна за теб имформация.В последно време не съм от редовните там,но от работата си не мога да избягам.
                    Успех с покупката и присъединяването към нас.
                    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

не не ... 150 коня далеч не са за мен, не ми трябват ... аз не карам бъзо ...
                      аз и затова се бях насочил към 1.6 , но вие ме разколебахте ще се оглеждам за дизел ...

Comment

също така важен е и финансовия въпрос, до колко си склонен да дадеш за 147-ца, защото по принцип дизеловите са малко по-скъпички
                        виж тези двувратите 147-ци би трябвало да имат малко по-ниски цени

Comment

Първоначално публикувано от mihailradoslavov Покажи съобщение
                          не не ... 150 коня далеч не са за мен, не ми трябват ... аз не карам бъзо ...
                          аз и затова се бях насочил към 1.6 , но вие ме разколебахте ще се оглеждам за дизел ...
                          Колкото повече, толкова повече - казва Мечо пух

Една кола с много коне може да върви бързо, може и бавно. Обратното не важи Ако взимаш бензин - търси 2,0 мотор, те са и с повече екстри.

Но моят съвет, както и на други колеги, е щом гониш икономия да вземеш JTD. Ако газифицираш бензинка, задължително ще трябва да се изръсиш за газов инжекцион.
                          166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                          ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Аз за 2 врати говоря, не ми трябва и голям багажник ..
                            най-много возя 4 човека в колата и това е 1 път месечно в повечето случеи вътре се возим 2 човек ... и почти винаги аз
                            Това че колата ми сега е голяма ... не ме плаши да взема по-малка Големи багажници също не ме блазнят ... един паркет возих в мойта само и пак ми беше малък, защото беше по 2.45 метра 10 пакета тай че ...
                            пак питам за купува/продава раздел във форума ?

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/forumdisplay.php?f=68
                              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Те че са и по скъпи дизелите и са и по капризни заради смотаната нафта ,само не си взимай най малките двигатели едно е че не вървят друго е че разликата в разхода между 1,6 и 2,0 е не повече от 300-400мл

Comment

Working...
                                X